Giresun Spor Gazete

Umarız faydalı olur!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF 1inci Lig Kulüpler Birliği üyelerine yönelik Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Umarız faydalı olur!
27 Ekim 2022 - 7:52

Toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile MHK Başkanı Sabri Çelik, MHK Başkan Vekili ve VAR Sorumlusu Murat Ilgaz, MHK Üyesi Ahmet İbanoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, 1inci Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Özkaya, Süper Lig ve 1inci Lig kulüp başkanları, yöneticileri, idari temsilcileri, teknik direktörleri ve takım kaptanları katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Bir hakim için iki dava birbirinin aynısı olmadığı gibi, bir doktor için de iki hastanın koşullarının aynı olmadığını kaydeden Büyükekşi, Aynı bu mantıkla bir maçtaki pozisyon ihlal mi değil mi, bir başka maça bakarak karar verilemez. Bu ancak doğru teşhisle, eğitimle, deneyimle ve imkanlardan istifade edilerek zaman içinde mükemmelleşecek bir yetenektir. Bu anlattığım futbolumuz için çok önemli bir meseledir. Bugüne kadar yapılmamış, üzerinde durulmamış ama 4 aydır kararlılıkla ilerleyen bir federasyon stratejisidir.”

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.