Giresun Spor Gazete

Yamak: İl hedefimiz takımı lig de tutmak

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak, Çotanak Spor Kompleksi’nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yamak: İl hedefimiz takımı lig de tutmak
10 Mart 2023 - 9:04

25 Şubat tarihini mali yönden milat ettiklerini söyleyen Başkanımız Nahid Yamak; Kulübe geldiğimizde ilk iş olarak mevcut durumun fotoğrafını çektiklerini söyleyerek; “Kulübümüzün şuan için FIFA’da devam eden dosyaları var tüm süreç içerisine bu dosyalarda ilave edildiğinde şuan da 275 milyon 799 bin TL’lik bir borç oluşabileceği öngörülüyor” dedi.

275 milyon 799 bin TL civarında bir borç ile karşı karşıya kalabiliriz.

Hiçbir zaman zarar ettik, biz bittik gibi söylemler içinde olan bir insan olmadığım için bugün de bu tarz bir yaklaşım sergilemeyeceğimin herkes tarafından bilinmesini isterim. Bugün FIFA’daki dava dosyaları sebebiyle avukat ve tahakkuk masrafları yaklaşık 71 milyon TL, kulübün alacaklılarından kaynaklı mahkeme süreci devam eden yaklaşık 9 milyon 800 bin TL’lik bir borç da oluşabileceğini öngörüyoruz. Böylece Yaklaşık 275 milyon 799 bin TL civarında bir rakam ile karşı karşıya kalabiliriz.

“YARIN ÖDEME YAPACAĞIZ”

Giresunspor’un yılardır dramatik bir şekilde 8 milyon Euro’luk bir borcu var, bu borç bazen artıyor bazense düşüyor. Şu an kulübümüz ortalama 275 milyon TL’lik bir borcu öngörülüyor. Bu borç bakıldığında birçok Süper Lig kulübü için küçük ancak şehrimiz için büyük bir tutar. Bugün borcu burada açıklayacağım, bundan sonra böyle bir açıklama yapmak istemiyorum. Bazen paylaşacağız, dertleşeceğiz bu ayrı bir konu ancak “Ben ne geliştirebilirim, ne öderim ona bakıyorum. Nitekim geldiğimiz günden bugüne 7 milyon TL şu ana kadar ödeme yaptık, yarın da oyuncuların birer maaşını ve geçen haftaki primlerini ödediğimizde aşağı yukarı 15 milyon TL iki hafta içerisinde ödeme yapmış olacağız.” dedi.

İLK HEDEFİMİZ GİRESUNSPOR’UMUZU LİG’DE TUTMAK

İlk hedeflerinin Giresunspor’u Süper Lig’de tutmak sağ salim limana yanaştırmak olduğunu vurgulayan ve bunu yapabilecek durumda olduğunu kaydeden Başkanımız Nahid R. Yamak transfer yasağına da değinerek şunları kaydetti;

“Kulüp ara dönemde transfer yapamadı, bu sene sonunda da transfer yapamayacağız, yani biz transfer tahtasını açtırsak dahi transfer yapma şansımız yok çünkü yasağımız var. Ancak bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor ve mevcut takımı korumak yönünde de adımları attık. Campuzano’nun sözleşmeyi feshetme durumu vardı, aslında oyuncuya ciddi de teklif gelmişti ve oyuncumuzun da kulüpten alacağını bırakarak, ayrıyeten kulübe gelir getirerek gitme imkânı vardı. Aşağı yukarı 600 bin Euro civarında kulübe fayda sağlayabilirdik. Ama büyük fotoğrafa baktığınızda ayrılma imkanımızın olmadığını gördük ve Campuzano’nun ödemesini yaptık.”

HAKAN HOCA BU TAKIM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR DEĞER

Geldik geleli çehre olarak büyük bir değişim oldu gerek hocalarımız gerek takım gerekse de teknik olarak çalışan STAFF ekibimiz ve personellerimizden görüyoruz. Futbolcularımızın her biri bir değer bu değere hep birlikte iyi bakıp iyi korumamız lazım. Cidden müthiş karakterli bir takımımız var oyuncularımız çok iyi mücadele ediyorlar. Müthiş bir hocamız var, Hakan Keleş sadece takımın bir teknik direktörü değil zaman zaman yöneticisi, teknik direktörü, psikoloğu yani çok fazla işi var. Zaten gelmemde Hakan hocamın son hafta verdiği demeçte takımın arkasında olduğunu ve bu takıma hiç bir şey olmayacağını söylemesi beni çok duygulandırmıştı. Benim gelmemdeki en büyük etkenlerden bir tanesinin bu olduğunu söyleyebilirim.

GİRESUNSPOR’UN SATILIK HİÇBİR FUTBOLCUSU YOK

Giresunspor’un satılık hiçbir futbolcusunun olmadığını vurgulayan Yamak, “Giresunspor şu anda kimseyi satmayacak. Kimileri de bizim futbolcularımızı alıp başka takımlara götürmek yönünde çalışmalar yapmış, bunların da karşısındayız. Bütün futbolcularımızla sözleşme uzatabildiğimiz kadarını uzatıp bir dahaki sene bu ekiple devam edeceğiz.” diye konuştu.

GİRESUNSPOR’UN GELECEĞİ İÇİN HEDEF 2828 YENİ ÜYE

Giresunspor’un üye sayısını artıracaklarını kaydeden Yamak, bunun için de 2828 yeni üye kampanyası başlattıklarını söyleyerek şunları kaydetti;

“Giresunspor’a yakışmayan bir durum bu Giresunspor’un kayıtlı binin üzerinde üyesi var 460 civarında oy kullanma hakkına sahip üyemiz var Kongrede de sanıyorum 233 oy kullanılmış. Bu olmaz arkadaşlar. Koskoca Giresunspor’a yakışmayan bir durum bu. Giresunspor’umuza üye olup kongrede oy kullanacak delege sayımızı artıracağız. Ben istiyorum ki bu demokratik olarak yapılsın. İnsanların, Giresunspor’u sevenlerin sağ duyusu ile yapılsın. 200 kişiyle değil 2500 kişiyle yapılsın, şenlik havası olsun istiyorum. Önceki yönetimin almış olduğu karar ile 2500 TL giriş ücreti, 2000 TL ise yıllık üyelik aidatı bulunuyor. Valimiz ve Belediye Başkanımızla görüşmelerimizde paylaştığımız gibi 2828 yeni üye yapmak istiyoruz. Böylece Giresunspor’un geleceği için katılımlarını sağlarsak bu hem oy kullanma sayılarını artıracak hem de 10 milyon TL civarında kulübe bir gelir sağlayarak çok değerli bir durum ortaya çıkacak. Bu kampanyaya tüm Giresunspor severleri katılmaya davet ediyoruz. Giresunspor’un daha güçlü bir yapıya kavuşması için hep birlikte ele ele verip destek olmalıyız.”

YABANCI KURALI İÇİN İTİRAZIMIZI YAPACAĞIZ

Yamak, bir gazetecinin TFF’nin ligden çekilen takımlardan transfer edilecek yabancı oyuncuların oynaması şartıyla kontenjan kuralını 9+2 olarak güncellemesine ilişkin sorusuna, “Biz maalesef Giresunspor olarak sahaya 3 Türk, 8 de yabancı oyuncuyla çıkabiliyoruz. Ancak bu durumdan dolayı diğer takımlar 2 Türk, 9 yabancı oyuncuyla çıkabiliyorlar. Bu acayip bir haksız rekabet bizim için de dezavantaj, hemen önümüzdeki haftadan geç olamamak kaydıyla buna itiraz edeceğiz.” cevabını verdi.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.