Giresun Spor Gazete

Yamak: Başarısızlık için özür dilerim ve helallik isterim

Trendyol 1. Lig’den düşen Giresunspor’da, 18 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurul öncesinde Kulüp Başkanı Nahid Yamak önemli açıklamalarda bulundu.

Yamak: Başarısızlık için özür dilerim ve helallik isterim
18 Mayıs 2024 - 9:34

İki sezondur ard arda lig düşen Giresunspor’un başkanı Yamak, görev süresindeki zorlukları ve kulübün mali durumunu detaylandırdı.

Görev süresine 25 Şubat 2023 tarihinde başlayan Yamak, karşılaştıkları zorluklara değindi. Göreve geldiklerinde 190 milyon lira olarak bildirilen borcun gerçekte 360 milyon lira olduğunu belirtti. Yamak, “Kulübün ayakta kalması için 180 milyon liralık kaynak sağladık ve transfer tahtasını açmak için anlaşmalar yaptık, ancak 1,5 milyon Euro’yu bulamadık ve beklediğimiz desteği göremedik” dedi.

Yamak, 15 aylık görev süresi boyunca kulübün borç yükünün 400 milyon lira seviyesine ulaştığını ve bu borcun büyük kısmının vergi, SGK ve yabancı futbolcu ödemelerinden oluştuğunu açıkladı. Ayrıca, kulübün geçmiş dönemine ilişkin yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının mahkeme sürecinin Eylül ayında başlayacağını belirtti. Bu süreç nedeniyle şahsına yönelik karalama kampanyalarının yürütüldüğünü ifade eden Yamak, “Kolay olanı seçmedim. Giresunspor için zarar verdiğini gördüğüm kimseye izin vermem” dedi.

Cumartesi günü gerçekleşecek kongre ile görevini devredecek olan Yamak, “Başarısızlık nedeniyle camiadan özür diliyor, tüm taraftarlarımızdan helallik istiyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. Yamak’ın ardından başkanlık için Emin Ertuğral, İsmail Demir ve Hüseyin Bayraktar adaylıklarını açıkladılar.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.