Giresun Spor Gazete

Masada kritik konular var

Spor Toto Süper Lig’de Kulüpler Birliği toplantısında önemli konular ele alınacak

Masada kritik konular var
30 Mart 2023 - 7:24

Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı toplandı. Toplantı sonrası ise yazılı bir açıklama bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu deprem felaketinden sonra ligden çekilme kararı alan Hatayspor ve Gaziantep FK’nın “kalan maçlarda hükmen mağlup sayılacağı” kararını almıştı. Ancak bu karara Beşiktaş Kulübü, ilk günden itibaren itiraz etti. Toplantının ağırlıkla tartışma konusu puan silme olması bekleniyor.

Ajansspor’un haberine göre, elde ettiğimiz bilgilere göre toplantıda play-off tartışması, küme düşmenin kaldırılması ve depremzede takımlardan alınan puanların silinmesi gibi kritik konular masaya yatırılacak.

ÇEBİ’NİN TALEBİ

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin toplantıda iki takımdan alınan puanların silinmesi talebini bir kez daha tartışmaya açması ve tüm kulüplerin tek tek görüşlerini sunmasını istemesi bekleniyor. Bu konuda bir oylamaya da gidilebilir.

GİRESUNSPOR VE KAYSERİ REVİZE İSTİYOR!

Deprem felaketinden sonra ligden çekilme kararı alan takımlarda forma giyen oyuncular için transfer hakkı tanınmış ve yabancı futbolcularda yerli statüsünde yer almıştı.

Transfer yasağı olan Kayserispor ve Giresunspor’da 8+3 yerine 9+2 şeklinde oynamayı gündeme getirecek. Ardından iki kulüp yetkilileri, TFF ile görüşecek. Ümraniyespor’un gündeme getirdiği küme düşmenin kaldırılması ile genel hakem hataları da üzerinde konuşulacak konular arasında.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.