Giresun Spor Gazete

Giresunspor’da omuz verdi

Giresunspor Kulüp Başkanı Nahid R. Yamak, Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, tecrübeli stoper Alexis Perez, Sergio ve Onurcan da katıldı. Yöneticilerden Gürkan Temür, İbrahim İnaç, Emrullah Ekiz ve Osman Topal 50 bin TL bağışlarken, Bitexen Giresunspor da kampanyaya bir destek oldu.

Giresunspor’da omuz verdi
03 Mart 2023 - 8:39

Ülkemiz büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Birçok canımızı kaybettik. Yaralarının sarılmasını bekleyen birçok insanımız var. Onlara destek vermek, acılarını bir nebze hafifletmek için futbol camiası olarak bir kez daha tek yürek olarak canlı yayında “Omuz Omuza” verdik. 1 Mart akşamı saat 20.00’den itibaren 7’den 70’e hep birlikte ekranların karşısında tüm Türkiye ile birlikte olduk.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliği ile organize edilen ‘Omuza Omuza’ Yardım ve Dayanışma Kampanyası’nı A Spor, beIN Sports, Sports TV, D Smart Spor, S Sport, Tivibu Spor, TRT Spor, TV8 ve kulüp televizyonları ile TRT Radyo, Radyo Gol, Radyospor ve Lig Radyo’nun yanı sıra birçok dijital medya kanalı da canlı olarak yayınlandı. Moderatörlüğünü Acun Ilıcalı’nın yaptığı, yaklaşık 5.5 saat süren yayında toplam bağış miktarı 845.7 milyon TL’ye ulaştı.

KASAPOĞLU: “BU ACILARIN ÜSTESİNDEN İNŞALLAH HEP BİRLİKTE GELECEĞİZ”

Depremde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyen Bakan M. Muharrem Kasapoğlu, “Aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bu acıların üstesinden inşallah hep birlikte geleceğiz. Bu günler elbette geçecek. Tabii yaralarımızı saraken de sporun iyileştiren, birleştiren gücünden tıpkı bugünkü gibi her daim destek alacağız. Buradan değerli izleyicilerimiz ve kıymetli sporseverlerle şunu paylaşmak istiyorum; Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak liglerimizin yayıncı kuruluşu olan beIN Media Group ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sporun birleştirici gücünü vurgulamak maksadıyla ligin bundan sonraki 2 haftasındaki tüm futbol müsabakalarını şifresiz ve herkese açık hale getirecek bir uygulama kararı alındı. Ben bu vesileyle bu gece yapılan bütün bağışlar için tüm bağışçılara şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Omuz Omuza yardımlaşma gecesine emek, fikir ve katkı vererek büyük bir pozitif hava oluşturan, bu güzel atmosferi sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum; hayırlı akşamlar diliyorum.” dedi.

Türk ve dünya futbol ailesinin deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için bir araya geldiği bu tarihi yayına; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Bitexen Giresunspor Kulüp Başkanı Nahid R. Yamak, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere tüm Süper Lig kulüp başkanları katıldı.

Süper Lig kulüplerimizin değerli teknik direktörleri Jorge Jesus, Şenol Güneş, Okan Buruk, Abdullah Avcı ve Emre Belözoğlu’nun yanı sıra tüm kulüplerimizin teknik direktörleri ile ligimizde forma giyen yerli ve yabancı futbolcular da canlı yayında yer aldı.

Türk futbolunun unutulmaz teknik direktörlerinden Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Yılmaz Vural, eski milli futbolcularımızdan Arda Turan, Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Hakan Ünsal, Mehmet Topal gibi önemli isimler de Omuz Omuza yardım kampanyasına katıldı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve futbolcuları, Dünya Şampiyonu Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak ve oyuncuları, MHK Başkanı Lale Orta, eski FIFA hakemi Cüneyt Çakır ve Süper Lig hakemlerinden bazıları da depremzedelerimize yardım için gerçekleştirilen bu önemli gecede stüdyoda yer aldı.

DÜNYA DESTEK KAMPANYASINA KİLİTLENDİ

Futbol dünyasının ünlü isimleri de destek için seferber oldu. Paris-Saint Germain’in Fransız yıldızı Kylian Mbappe canlı yayına bağlandı. Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Arsenal’in unutulmaz hocası Arsene Wenger, Galatasaray ve Rumen futbolunun efsane ismi Gheorghe Hagi ve Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza ile Manchester City’nin kaptanı İlkay Gündoğan gibi özel isimler gecede videolu mesajlarla afetzedelere seslendi.

Elde edilecek gelirin deprem bölgesindeki vatandaşların geçici ve kalıcı barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kullanıldığı gecede, Süper Lig’de forma giyen yerli futbolcular telefonların başında yapılan yardımları aldı.

Kampanyamızla birlikte; dokunabildiğimiz kadar çok aileye, insana, çocuğa bir faydamız olsun istiyoruz. Bunun için, tüm paydaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Camia olarak ortak amacımız, o bölgede bizden destek bekleyen insanımıza sürdürülebilir bir fayda sağlamak. İşte tam da bu sebeple, kampanyamızı tek bir gece olarak değil de uzun soluklu bir kampanya olarak planladık.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.