Giresun Spor Gazete

Giresunspor küme düşünce şehir esnafı zor durumda kaldı!

Çotanaklar’ın küme düşmesi Giresun esnafını fena şekildi vurdu. Adeta sinek avlayan esnaf Süper Lig günlerini mumla arıyor. Bu kötü gidişe zaman geçirmeden ‘dur’ denilmesi gerektiğini istiyorlar

Giresunspor küme düşünce şehir esnafı zor durumda kaldı!
30 Aralık 2023 - 9:07

Giresunspor’ un bir alt lige düşmesi başta maçların oynandığı Çotanak Spor Kompleksi çevresinde bulunan esnaf olmak üzere şehrimizde bulunan otel, lokanta, dolmuş, alış veriş merkezleri seyyar satıcılar gibi birçok yeri fena şekilde vurdu.

AH GİRESUNSPOR AH

Bu konuda görüşlerini aldığımız esnaflara bir soru sorduk bin ah işittik. ”Giresunspor’ un içinde bulunduğu durum hem kendisin bitirdi, hem de bizi…” şeklindeki serzenişlerini dinledik. İki yıl üs üste süper ligde mücadele eden yeşil beyazlılar seyisinde esnaflar, derbi maçlarda 15 bin 20 bin, diğer maçlarda ise 5 bin 6 bin seyirci ortalamasıyla şehirde müthiş bir heyecan ve hareketlilik olduğuna dikkat çektiler. BU muhteşem günleri mumla aradıklarını söyleyen Giresun esnafı, takımın bir alt kümeye düşmesiyle 200 seyirci ortalamasına inilmesinden dolayı maç günleri adeta sinek avladıklarından yakındılar. Bir takımın bir şehrin bir şehrin marka değeri büyük bacasız fabrikası olduğuna dikkat çeken esnaflar, bu durumun şehrimizde en az 10 bin kişilik bir fabrikanın kapanması anlamına geldiği şeklinde yorum yaptılar.

ESNAF YIKILDI

Maddi gelirlerin yanında şehrimizin ülkemizde ve Dünya’da da iyi bir reklamının yapılmasını sağlayan takımlarının bu durumunun kendilerini futboldan soğuttuğuna değinen şehir esnafı, böyle giderse milyonluk yatırım olan ve birçok süper lig takımının gıpta ile baktığı Çotanak Spor Kompleksi’nin de çürümeye terk edileceği endişesini taşıdıklarını dile getirdiler. Bu şehir, bu takım hepimizin başka gidecek ne şehrimiz ne de destekleyecek bir takımımız var; değerlendirmesinde bulunan şehir esnafı, Yeşil beyazlı takımın düştüğü yerden tekrar kaldırılıp eski güzel günlerine kavuşturulması için şehrin zenginlerinden, siyasetçilerine, yurt dışındaki işçilerine kadar herkesin bir şekilde elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine eklediler.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.