Giresun Spor Gazete

Giresunspor en başarısız ekip!

Altay ve Bitexen Giresunspor, dış sahada elde ettikleri dörder puanla en düşük performansı gösteren ekipler olarak öne çıktı.

Giresunspor en başarısız ekip!
27 Aralık 2023 - 8:44

Trendyol 1. Lig’de liderlik koltuğunu devralan Eyüpspor, ilk devreyi 42 puanla tamamlayarak Kocaelispor’u 9 puan geride bıraktı. Ligde ilk 17 haftada sadece bir kez zirveyi bırakmayan Eyüpspor, sezon sonunda doğrudan Süper Lig’e yükselecek ilk iki takım arasında yer almayı hedefliyor.

1.Lig’de sezon sonunda ilk iki takımın Süper Lig’e çıkacağı, 3, 4, 5, 6. ve 7. sıradaki takımların play-off oynayacağı belirtilirken, ligde son 3 sıradaki ekiplerin TFF 2. Lig’e düşeceği ifade edildi. İlk haftada Ahlatcı Çorum FK’nin liderlik koltuğunu kapmasının ardından Eyüpspor, geride kalan 16 haftada liderliği elinde tuttu.

Ligde lider Eyüpspor’u 33 puanlı Kocaelispor, 32’şer puana sahip Göztepe ile Sakaryaspor, 29’ar puanlı Bodrum FK ile Teksüt Bandırmaspor ve 27’şer puanlı Ahlatcı Çorum FK ile Gençlerbirliği takip etti. İlk devrenin sonunda düşme hattında ise Altay ile Bitexen Giresunspor bulunurken, aynı puana sahip Tuzlaspor ile Astor Enerji Şanlıurfaspor 16. ve 15. sıralarda yer aldı.

Ligde son sırada bulunan Altay’a TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından geçen sezon olduğu gibi 3 puan silme cezası verildi. Lider Eyüpspor, iç sahada 8 galibiyet, 1 yenilgi ve 24 puanla en başarılı ev sahibi ekip oldu. En başarısız iç saha performansını sergileyen ekip ise kendi sahasında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi yaşayan Bitexen Giresunspor oldu. Deplasmanda ise Eyüpspor, Kocaelispor ve Teksüt Bandırmaspor 18’er puan toplayarak dış sahada en başarılı ekipler oldular, Altay ve Bitexen Giresunspor ise dörder puanla en düşük performansa imza atan takımlar oldular.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.