Giresun Spor Gazete

En centilmen Ferhat seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 

En centilmen Ferhat seçildi
30 Ağustos 2023 - 21:33

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu’nun Süper Lig ve 1. Lig kapsamında takım, futbolcu, teknik direktör, başkan/yönetici ve taraftar olmak üzere 5 kategoride yaptığı değerlendirme sonucu ödüle layık görülenler belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, ödül töreninde yaptığı konuşmada, federasyon olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için birçok önemli çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hoşgörü, barış ve kardeşliğin ön plana çıktığı bir futbol kültürü yaratma gayretinde olduk. Hepimizin içinde olan sağduyuyu, yardım duygusunu ve saygıyı futbolda hissetmeye ve görmeye ihtiyacımız var. İşte bu yüzden Fair Play ruhunun sahada, tribünlerde, televizyonlarda, radyolarda, tüm dijital mecralarda yaşanmasını istiyoruz.” dedi.

EN CENTİLMEN FUTBOLCU: FERHAT KAPLAN (BİTEXEN GİRESUNSPOR)

Türkiye Kupası 4. Turu’nda oynanan Bitexen Giresunspor-Ankaraspor maçında, uzatma süreleri içerisinde hatalı gol yiyen ve bu nedenle büyük üzüntü yaşayan genç meslektaşı Bayram Kılıç için kendi kalesinden 100 metre depar atarak karşı kaleye giden ve rakibini teselli eden Bitexen Giresunspor oyuncusu Ferhat Kaplan, örnek davranışı nedeni ile kurul tarafından “En Centilmen Futbolcu” olarak belirlenmiştir.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.