Giresun Spor Gazete

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Altyapı akademik modelleri değişecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Double Pass firmasıyla düzenlenen sponsorluk anlaşması için basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Altyapı akademik modelleri değişecek
05 Nisan 2023 - 7:06

Türk futbolunun geleceğine dair projelere yönelik bilgiler veren Büyükekşi ayrıca kulüplerin borcunu ve maddi yönden yaşanan acı tabloyu da duyurmuş oldu.

Büyükekşi, “Millî Takımımızın başarısı da bu projenin sağlıklı yürüyüşüne bağlı. Millî Takımımıza her yaş kategorisi için oyuncu havuzu oluşmasını hedefliyoruz. Bugüne kadar hem yurt içi hem de yurt dışı birçok ziyaret gerçekleştirdik. Altyapı tesislerini inceledik ve görüş alışverişlerinde bulunduk. Tüm bu ziyaretlerimizin amacı, Türkiye’nin altyapı akademileri modelini geliştirmekti. KPMG ile birlikte sürdürdüğümüz strateji çalıştaylarımızda 13 Mart 2023 tarihinde altyapı ve akademi çalışma grubu toplantısını gerçekleştirdik. Türk futbolunda genç oyuncu gelişimini uluslararası standartlarda, sağlıklı ve sürdürülebiir bir akademi modeliyle oluşturmak adına, Double Pass firmasıyla iş birliği protokolünü sizlerin huzurunda imzalayacağız. Double Pass; FIFA, UEFA ve çeşitli ülke federasyonlarıyla yürüttüğü eğitim ve denetleme çalışmalarıyla dünya çapında kenidi ispat etmiş, 20 yılı aşkın tecrübeye sahip bir şirket. Premier League, Bundesliga, US Soccer, J-League, DBU, Flamengo, Hertha Berlin, SC Internacional, FC Copenhagen ve daha pek çok saygın kuruluşla birlikte çalışmalar gerçekleştirmiş. Bundan sonra bu deneyimlerini ve uzmanlıklarını, Türk futbolunun geleceği için kullanacaklar. Sizlerin huzurunda kendilerini tebrik ediyor, iş birliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şimdi ise Double Pass firmasıyla birlikte gerçekleştireceğimiz projemizin kapsamı hakkında sizleri bilgilendirmek isterim. Öncelikle, yaş gruplarına özel kriterleri taşıyan antrenörler seçilecek. Kulüplerde gerçek anlamda futbol akademileri kurulacak ve 6 ay süre ile antrenörlerin ücretleri TFF tarafından karşılanacak. Akademiler TFF tarafından denetlenecek ve destek mekanizmaları denetleme sonuçlarına göre işletilecek. Belirli kriterlere göre seçilecek antrenörler, kendi ilgili yaş gruplarına göre eğitim alacaklar. Eğitimini tamamlayan antrenörler, eğitimini aldıkları yaş gruplarına göre çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim verecekler.”

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.