Giresun Spor Gazete

Yenildik ama ezilmedik; 2-3

Sezonun ilk maçında Adana Demirspor’u konuk eden Bitexen Giresunspor, yenilenmiş kadroyla rakibine 3-2 kaybetse de oynadığı futbolla ilerisi için daha şimdiden umut verdi. Yeşil Beyazlılar’ın gollerini ise Borja ve Rahmetullah kaydetti. Çotanaklar son dakika da frikik kaçırdı.

Yenildik ama ezilmedik; 2-3
08 Ağustos 2022 - 7:54

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Bitexen Giresunspor, Çotanak Spor Kompleksi’nde Adana Demirspor ile karşılaştı. İlk yarısı 2-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona eren maçta Çotanaklar, rakibine 3-2 kaybetti. Yeşil Beyazlılar’ın gollerini Borja ve Rahmetullah kaydetti.

Giresunspor, sezonun ilk maçı olmasına rağmen oynadığı oyunla ilerisi için ışık verdi. Çotanaklar, ilk 20 dakikada yaptığı baskıyla gol arasa da umduğunu bulamadı. Yeşil Beyazlılar, 23’de Gökhan, 28’de ise Belhanda’nın golleriyle devreye mağlup girdi.

Çotanaklar ikinci devreye de baskıyla başladı. Giresunspor, 56’da Borja’nın golüyle maça ortak olsa da 82’de konuk takım Onyekuru’nun golüyle skoru 3-1’ taşıdı. 90+1’de Rahmetullah’ın harika golü maçın skorunu tayin etti. (2-3). Mücadele sonunda taraftarlar Giresunspor ayakta alkışladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

  1. dakikada Bitexen Giresunspor atağında Sergio’nun sol kanatta ceza sahasına yerden yaptığı ortada Bajic’in şutunda, top kaleci Ertaç Özbir’den döndü. Boşta kalan topa Borja vurdu, defans meşin yuvarlağı çizgiden çıkarttı.
  2. dakika Adana Demirspor’un atağında Assombalonga’nın ceza sahası içerisinde yaptığı vuruşta, top defanstan döndü. Ceza sahası dışında dönen topa Gökhan İnler düzgün bir vuruş yaptı, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 0-1.
  3. dakikada Gökhan İnler’in sol çaprazdan ceza sahasına yaptığı yerden ortada Belhanda gelişine düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı, konuk ekibin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

  1. dakikada kullanılan köşe vuruşunda savunmadan seken topa ceza sahası dışından set vuran Serginho’nun şutuna kale ağzında Borja dokundu ve skor 2-1’e geldi.
  2. dakikada gelişen Giresunspor atağında Savicevic’in pasında topla buluşan Bajic’in kaleye sırtı dönükken yapmış olduğu vuruşu kaleci Ertaç son anda kurtardı!
  3. dakikada Giresunspor savunması topu uzaklaştırmak istedi ancak kısa kalan topa Semig Güler kafa vurdu ve Onyekuru’ya pas oldu. Savunmanın arkasına sarkan Nijeryalı futbolcu topu ağlarla buluşturdu ve fark yeniden ikiye çıktı: 1-3

90+1. dakikada Giresunspor Rahmetullah ile farkı yeniden bire indirdi. Ceza sahası dışından ve köşeye topa çok sert vuran Rahmetullah topu ağlarla buluşturdu.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.