Giresun Spor Gazete

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

OSB’deki amatör futbol sahası peşkeş mi çekildi?

İYİ Parti Giresun bir önceki İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Eroğlu, 1.OSB bölgesinde yer alan spor alanının peşkeş çekildiğini söyledi.

OSB’deki amatör futbol sahası peşkeş mi çekildi?
03 Nisan 2023 - 6:46

İYİ Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Eroğlu, “Giresun OSB bir sürü boş arazi varken neden 25 futbol kulübünün spor yaptığı bir tesis 3.9 Milyona hangi milletvekilinin şirketine tahsis edildi” diye sordu.

Yazılı bir açıklamada bulunan Eroğlu şunlara yer verdi; “Organize sanayi bölgesinde bir sürü boş arazi var. Ancak 25 Futbol kulübü tarafından aktif olarak kullanılan saha 3.9 Milyona ihale yapılmaksızın Giteks adlı firmaya peşkeş çekilmiştir. Geçtiğimiz Ağustos ayında Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs tarafından bu durumu bakanlığa sordurarak onaylattım. Bu arazi kesinlikle gerçek değerinde satılmamıştır. Şehrimize kötülük yapan, gençlerimizin, sporcularımızın geleceğini 3 kuruşa peşkeş çeken, aracılık eden ve bu işin içinde olan herkesten hukuki ve siyasi olarak hesap soracağım. Bu gençlerimiz başta olmak üzere bu şehre büyük bir ihanettir. OSB Başkanını kınıyorum ve hukuksuz iş yaptığı içinde savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum” ifadelerine yer verdi.

TIĞLI’DA SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Diğer yandan, CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın 1. OSB içinde bulunan futbol sahasının Temmuz ayında Gençlik Spor İl Müdürlüğü talimatıyla yıktırılması üzerine yazılı soru önergesine vermişti

BAKAN KASAPOĞLU’NDAN TIĞLI’YA SKANDAL YANIT

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Giresun I. Organize Sanayi Futbol Sahasının, fabrika kurulması için düşük bir bedelle bir firmaya tahsis edilmesine tepki göstererek, Gençlik ve Spor Bakanına yanıtlaması için Ocak ayı içinde soru önergesi vermiştim. Önergenin üzerinden tam 196 gün geçti. Saha yıkılalı 1 ay oldu ama sağ olsun Bakan Muharrem Kasapoğlu, “Organize Sanayi Futbol Sahası’nın faal olarak kullanılarak sporcu, öğrenci ve vatandaşlara kesintisiz hizmet vermeye devam ettiği” şeklinde yanıt vererek yüreklere su serpti! Giresun’da olan bitenden nasıl da haberi olmadığını gözler önüne serdi” dedi.

Önergesinde tesisin eksiklerinin giderilerek daha modern bir hale getirilmesi beklenirken, atıl olduğu ve kullanılmadığı gerekçesiyle kaldırılması yönünde çıkan haberler doğru mu, buna ilişkin Bakanlığın her hangi bir talimatı oldu mu diye soran Tığlı’ya Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu skandal bir yanıt verdi. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun sahanın yıkılarak Bakanlık tarafından bir tekstil firmasına tahsis edildiğinden bile haberi olmadığı gibi verdiği yanıtla, Bakanlığı kimler yönetiyor sorusunu da akıllara getirdi.

 

TESİSİN HİZMET VERDİĞİ BİLGİSİNİ BAKAN KİMDEN ÖĞRENDİ?

CHP Milletvekili Necati Tığlı “Sayın Bakanın bu tesisin varlığından haberi olmayabilir. Tesisin yıkıldıktan bir ay sonra dahi faal kullanıldığına yönelik kimler bilgilendirmiş kendisini yanıltmış açıklarsa Giresun’a yapılan bu haksızlığı giderme çabasında olacağını da göstermiş olacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

BAKANLIĞI YÖNETEN BAKAN, SPOR TESİSİ YIKIMINDAN HABERSİZ

Bakan Muharrem Kasapoğlu Necati Tığlı’nın soru önergesine verdiği yanıtta “Giresun ili, merkez ilçesinde bulunan Organize Sanayi Futbol Sahası, amatör futbol karşılaşmaları ve antrenmanlar için faal olarak kullanılmakta olup sporcu, öğrenci ve vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet vermeye devam etmektedir” demişti.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.