Giresun Spor Gazete

Keşaplı hemşerimiz ringde fırtına estiriyor

Karadeniz Fırtınası Çağlar Genç 1. Rauntta Teknik Nakavtla Galip

Keşaplı hemşerimiz ringde fırtına estiriyor
15 Aralık 2023 - 9:15

İSLAM KARAOSMANOĞLU /  WİESBADEN

ALMANYA’nın Wiesbaden kentinde ilk profesyonel boks maçına çıkan Giresun/Keşaplı Çağlar Genç (33) rakibini daha 1. rauntta teknik nakavtla mağlup ederek, izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

30 maçlık  amatörlük serüveninden sonra profestonel olmaya karar veren Çağlar Genç’in karşısına Makedon Sefer Ajvazovski (40) çıktı.

MİKE TYSON’UN KOPYASI

Tıpkı Mike Tyson gibi maça fırtına gibi bir başlangıç yapan Çağlar Genç kestirmeden giderek rakibini daha  birinci rauntta teknik nakavtla mağlup ederek, ileride ki maçlar için ümit verdi.

50 kişilik kendi taraftar  grubuyla Wiesbaden’e giden Çağlar Genç’in hem menejeri hem de danışmanı  olan Ertan Şen: „öncelikle bize destek olmak için tam 750 km yolu göze alan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Maçımız sadece üç dakika sürdü. Makedon Sefer Ajvazovski neye uğradığını şaşırdı. İlk raund bittikten sonra ikinci raunda çıkmayacaklarını söyleyince biz teknik nakavtla galip geldik. Sporcuma da çok teşekkür ediyorum. Ona olan güvencimizi boşa çıkarmadı“ dedi.

Wiesbaden’deki turnuvayı yaklaşık 600 kişi izledi. 600 kişinin 50’si Çağlar Genç’in özel taraftarıydı.

9 MART’I BEKLERKEN KISMETİ AÇILDI

Çağlar Genç, profesyonel yolculuğunda ikinci maç için 9 Mart’ı beklerken ani olarak kısmeti açıldı. Wiesbaden’deki müthiş performansı gören menejerler ve organizatörler boksör Çağlar Genç’i Güney Almanya’nın en büyük Uluslararası Boks Turnuvalarından birisi olan Karlsruhe’ye davet ettiler.

İkinci maçı için 9 Mart’ı beklerken bir hafta aradan sonra 16 Aralık Cumartesi günü Karlsruhe’de büyük bir turnuva için davet alan Çağlar Genç’in menejeri Ertan Şen: „boksörümüzün ilk maçındaki performansına hayran kalan diğer menejer ve organizatörler daha dinlenmemize bile fırsat vermeden bizi Güney Almanya’nın en büyük organizelerinden birisi olan Karlsruher Noel Sirkindeki turnuvaya davet ettiler. Çok sayıda medya kuruluşunun katılacağı turnuvada galip gelirsek önce Almanya sonra da Avrupa şampiyonaları için önümüz açılacak. Ben sporcumun yeteneğine güveniyorum. Macar rakibimiz Gyorgy Kutasi’yi mağlup ederek, ayyıldızlı şovumuzu yapacağız“ dedi.

Karlsruhe’deki Uluslararası Boks Turnuvası 16 Aralık Cumartesi günü saat 17:30’da başlayacak.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.