Giresun Spor Gazete

Hakan Karaahmet’ten Hodri meydan

Hakan Karaahmet’ten Hodri meydan
22 Aralık 2023 - 9:35

Trendyol 1. Lig’de zor günler geçiren Giresunspor’un eski başkanı Hakan Karaahmet, gündemdeki konularla alakalı açıklamalarda bulundu.

ÇOCUĞA ANLATIR GİBİ ANLATAYIM DİYORUM. ÇÜNKÜ ÇOCUKLAR BİLE ANLADI ARTIK

Karaahmet, hakkında çıkan haberlere de net ifadeler kullanarak, “Algı çalışmalarını maalesef üzülerek izliyorum. Çoğunu ciddiye almıyorum. Bir yapı var bunu yapan. Örgüt var. Benimle veya yönetimimle alakalı bir karalama var. Giresunspor’un başarısını çekemeyen, kıskanan bir cephe var. Benim dönemimde de bunu anlatmaya çalıştım. Bir kaos var. Mutsuzluk var. Haklılar da. Yerle bir olmuş Giresunspor var maalesef. Bütün kaynakları yok edilmiş, arabaları yedieminlerde duran, personellerin hepsi dışarılarda iş arıyor. Böyle bir yapı var. Halen bu yapı benimle alakalı açıklamalarda bulunuyor. İftira atmak var. Dikkat edin, ben her zaman size dedim ki, telefonum açık. Benimle alakalı bir şey varsa beni çağırın dedim. Çocuğa anlatır gibi anlatayım diyorum. Çünkü çocuklar bile anladı artık. 9 milyon euro borç vardı aldık. 44 sene sonra Süper Lig yaşattı. Bütün imkansızlıklara rağmen biz bunu başarmışız. Çıkardık da mı ne oldu. Şehre Süper Ligi yaşattık. Hakeme, federasyona itiraz etmek bir tane hocayla başarı sağladı.” dedi.

SİZ NE YAPTINIZ KARDEŞİM. GİRESUNSPOR NEREDE ARKADAŞLAR?

Karaahmet, “Bir kuruş para almadım, valilikten imardan falan. Özel idarede, o dönem valisi özel idare hakkında bir dava görüldü. İnceleme oldu. Onlara zimmet çıktı. Bu zimmeti de başkan ödedi. Her valilik Giresunspor’a destek olur, belediye olur. Hüseyin Taşkın hayatta. Ona zimmet çıktı. Ödedik. Bir takım iddialar ortaya atılmaya başlandı. Biz bizi denetleyin dedik. 2 yıldır denetlendik. Giresun halkı sıkıldı, artık Giresunspor’u konuşmadı. Bir grup sürekli bunu dile getirdi. Barış bey burada. Onu bana gönderdi. Eşimle kızımın adı geçiyor haberde. Yazık değil mi haberde adı geçtiği için. Sen bir milletvekilisin. Biraz utanır. Bir aileye, eş çocuk karıştırmak olur mu? Benim eşim o ben haksızsam kendimi asmaya razıyım. Sen milletvekilliğinden istifa edecek misin? Yargıya müdahale ediyorsun. O süreç işliyor. Giresunspor’u şampiyon yapmış, oraya kupayı bırakmış. Gelmiş dört büyükleri yenmiş bir Giresunspor başkanı var. Başarı hikayesi yazmış. Garibanlar ordusu kurduk. Başarı hikayesi yazdık. Yok onu oradan verdiniz. Bunu buradan verdiniz. Siz ne yaptınız kardeşim. Giresunspor nerede arkadaşlar? Nereye gidiyor. Ben miyim bunun suçlusu. Rahat bırakın dedim. Bir şey istemiyorum dedim. Süper Lig’deki hayallerimizle oynamayın dedim. Hayır bırakacaksın, bırakmalısın dediler. Lokman başkan orda, yeter ki sen bırak dediler. Yapamazsınız dedim. Başaramazsınız dedim. Bir kuruş vermediniz benim dönemimde. Sağır sultan biliyor Giresunspor’da kimlere para verdiğini. Kimse elden verdim diyemez.”

BENİM BAŞKAN OLDUĞUM KULÜPTE KİMSE ÜÇ PUANI SİLEMEZ

Karaahmet, “Allah izin verirse mahkemelerden de çıkacağız. Ama bir şeyi unutmayacağız, tarihte hep bunu konuşacağız. Bu aileler, bu insanlar Giresun’a zarar veriyor. Bu kadar insana ekmek vermeye çalışıyoruz. Birazcık adam olsaydın, ben de ikinci başkanlık yaparken neredeydin kardeşim? Avukat yine avukattı. Bu telefonda mesajlarınız duruyor. Sen birleştiricisin. Ne oldu, üç beş ayda. Kim size ne görev verdi? İnsanları aptal yerine almayın. Artık 10 yaşındaki çocuklar yaptığı hataların sorumluluklarını alıyor. Giresunspor’un borcunu bilmeyenler mi var? Hep vardı. Bu başkan herkesi rezil etti. Kolay değil bu işleri yapmak. Yapmış adama da laf söylemeyeceksin. Bırakmak hayatta en önemli kararlardan bir tanesidir. Çünkü şuan bırakamayan insanlar var. Koltuktan kalkamıyorlar. Babalarının kulübü gibi, arkadaşlar uygun görürse diyorlar. Bırakmak büyük bir erdemliktir. Halen oturarak işgal ediyorsanız yazık. Biz Giresunspor’u yok sayanlar karşısında Giresunspor’u bir yere taşıdık. Sizin gibi kötüler her dönem vardı. Sainz bu kulüpte kalsaydı 5 Milyon Euro’ydu. Traore’yi sattık. Biz bu kulübe kalıcı gelirler bıraktık. Benim başkan olduğum kulüpte kimse üç puanı silemez. Vergi dairesinde yattık, para gönderdik, ev aldık, tapuyu Giresunspor alamadığı için onu devreye soktuk ama Giresunspor’un üç puanını sildirmedik. Cemal bey ve Sabri bey destek oldu.”

ASLA TAHTAYI AÇAMAZLAR

Karaahmet, “Bu kadar kötü olacağını düşünemedik. Ben zaten oyu Fatih Sandal’a attım. Kimseye de Nahid Yamak’a oy atın demedim. Ben zaten baskıyla bıraktım. Benim işyerlerime saldırdılar. Yapmayın dediler, dağılsın dediler. Giresunspor kimin umurunda. Şuan olağanüstü bir başarısızlık var. Siz halen ne konuşuyorsunuz. Sizin konuşacak lafınız olmaz. Sizi mahkemeler bile paklamaz. Bir senede iki defa küme düşürdünüz. Giresunspor’un futbolcularını gönderdiniz. Bonservisleri elinde tutamadınız. Oyuncular nerede? Zarara uğratmaksa bunlar zarara uğratmanın babası. Asla tahtayı açamazlar.”

SİZ GELDİNİZ HİÇBİR BORCU ÖDEMEDİNİZ

Giresunspor eski başkanı Hakan Karaahmet, “Ben federasyona hediye vermişim. Ben herkese hediye veriyorum. Bir milletvekilinin söylemine bakın. Size hiç mi hediye verilmiyor. Onlar olur. Bunları yaparken kulübün parası varmış gibi söyleniyor. Bu kulübe para ihtiyaç olduğunda başkan kredi kartı veriyor. Yöneticiler veriyor. Bize Süper Lige göster dediler, gözümüz açık gitmez dediler. Beni aradılar herkes. Ben bir sürü oyuncu bıraktım. Kasada da 2 Milyon TL bıraktım. Oyuncu bıraktım. Bonservisli oyuncu bıraktım. Süper Lig’de bir hafta başkanlık yapmak için hayal kuranlar var. Ben size başarılı bir kulüp bıraktım. Oyuncu bıraktım, para bıraktım. Hakan’a laf edenler ortaya çıkacak. Unutmayın ben FETÖ’de yargılanmış ve içerden çıkmış biriyim. Hakimle karşılaştım beni affet diyor. Benden sonra deyin ki huzura kavuştuk. Ben çıkar özür dilerdim. Giresunspor küme düştü. Ben suçlu oldum. Bitmeyen bir Giresunspor borcu var. Siz geldiniz hiçbir borcu ödemediniz. Ödemezsiniz borç katlar. 9 Milyon Euro dediğimiz para 90 Milyon TL’ydi. Borç otomatikman çıkıyor. Kim varsa gelsin, nerede istiyorlarsa ben geleyim. Herkes gelsin anlatsın. Ben arkadaşlar şunu açık söyleyeyim ben ve yönetimimdeki arkadaşlar, çalışanlar hiçbir zaman Giresunspor’un hakkını hiç kimseye yedirmedi.”

“SEN SÜPER LİG’DE BIRAK DEDİLER, BIRAKTIK GİTTİK. ONLAR DÜŞÜRDÜ”

Karaahmet, “Ben Serkan Cihan’ı tanıyorum. Bugünkü başkan ve grubunu Serkan Cihan’ı listeye alma dedi. Almayacaksın kardeşim dediler. Allah Allah dedim. Böyle bir kavga var dedim. Seni almamamla ilgili baskı yiyorum dedim. Ben yüzüne söyledim Serkan beyin. Serkan da gitti, kızdı karşı listeye gitti. Mevcut yönetim varsa alan varsa gelsin dediler. Ben de öyle demiştim. Giresunspor kamuoyuna da hesabı siz verirsiniz dedim. Sen Süper Lig’de bırak dediler. Birini getirdiler vazgeçti, sonra bu geldi. Bu da bana geldi. Bu kadar böyle olacağını bilmiyorduk.”

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.