Giresun Spor Gazete

Giresunspor’dan tarihi başvuru

Çotanaklar’dan Türkiye Futbol Federasyonu’na, ”Maçlarımızda VAR istemiyoruz” başvurusu yaptı

Giresunspor’dan tarihi başvuru
11 Ekim 2022 - 4:48

Süper Lig’in 9. haftasında Giresunspor, sahasında Beşiktaş’a 1-0 yenildi. Karadeniz ekibi bu karşılaşma sonrası TFF ve MHK’ye tarihi bir VAR başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

VAR sisteminden çıkmak istediklerini duyuran Giresunspor resmi sitesinden yaptığı açıklamada, “Bitexen Giresunspor Kulübü olarak, bundan sonraki maçlarımızın VAR sistemi uygulanmadan oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kuruluna başvuruda bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Ülkemizde kullanılmaya başladığı günden beri, asıl amacı telafisi mümkün olmayan, oyunun sonucuna etki edecek büyük hatalarda devreye girerek hatayı düzeltmek olan sistemin ne yazık ki farklı amaçlara evrildiğini, oyunu adaletten daha da uzaklaştırdığını hep birlikte tecrübe etmiş bulunmaktayız. Avrupa liglerindeki uygulamalardan çok uzakta bir şekilde uygulanan bu VAR sisteminin, teknolojinin imkanlarından daha çok faydalanarak doğru kullanımı bulunana kadar kullanılmaması gerektiği fikri tüm Anadolu kulüplerinde baş göstermiştir. Bu bağlamda kulüp olarak maçlarımızın VAR sistemi uygulanmadan oynanması için sunacağımız dilekçe ile Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kuruluna başvuruda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadelerine yer verdi.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.