Giresun Spor Gazete

Giresunspor’dan ilginç istatistik!

Trendyol 1. Lig’in 2023-2024 sezonunun ilk devresinde oynanan 153 müsabakada toplamda 672 sarı ve 38 kırmızı kart görüldü.

Giresunspor’dan ilginç istatistik!
27 Aralık 2023 - 8:43

Ligde hafta başına düşen ortalama 39,5 sarı kart ve 2,24 kırmızı kartla müsabakaların rekabetçi bir atmosferde geçtiği gözlendi.

Hakemler, Sakaryaspor-Ümraniyespor ve Eyüpspor-Manisa FK maçlarında toplamda 11 kez sarı kart gösterirken, Ankara Keçiörengücü-Tuzlaspor maçında ise 3 kırmızı kart çıktı. Ayrıca, 4 farklı müsabakada hakemler, takımları ikişer kez kırmızı kartla cezalandırdı.

Sarı kart istatistiklerine göre, Ümraniyespor ligde 46 sarı kartla en fazla uyarı alan ekip oldu. Bu takımı, sırasıyla 44 sarı kartla Adanaspor ve Altay, 42 sarı kartla Ahlatcı Çorum FK izledi. En az sarı kart gören ekip ise hakemlerin 30 kez uyardığı Eyüpspor oldu.

Kırmızı kartlar kategorisinde ise toplamda 38 kırmızı kart görüldü. Erzurumspor FK ve Ümraniyesporlu futbolcular, takımlarını hiç eksik bırakmazken, Altaylı futbolcular 5, Adanaspor, Ankara Keçiörengücü ve Manisa FK’li futbolcular ise dörder kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Ayrıca, Bitexen Giresunspor’dan Kadir Seven ise sezonun ilk devresinde iki kez kırmızı kart gören isim oldu.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.