Giresun Spor Gazete

Giresunspor Başkanı Yamak, “Kefeni mi giydim” dedi

Giresunspor Başkanı Giresunspor Başkanı Nahid Yamak düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Giresunspor Başkanı Yamak, “Kefeni mi giydim” dedi
06 Mayıs 2023 - 7:25

İstanbulspor karşılaşması sonrasında göreve getirilen Teknik Direktörümüz İrfan Buz ile müthiş bir enerji yakalayacaklarını söyleyen Başkanımız Nahid R. Yamak, şunları kaydetti;

İRFAN BUZ’UN KALİTESİNİ BİLİYORUZ

İrfan Buz müthiş enerjisi olan bir hocamız. Kendisi ile İstanbul’da görüştük. Giden hocamızın bize bir şey söylemeden istifa etmesinden sonra hemen buraya yeni hoca getirmememiz gerektiği için girişimlere başladık. Bu süreci ince eleyip sık dokuduk. Ben hocamızın bize iyi geleceğini düşünüyorum. Hocamızın kariyerin biliyoruz. Futbola olan analitik bakışını takdir ediyoruz.

Bizim şuan mental olarak bir hazırlığa da ihtiyacımız var bu hazırlığı da en iyi şekilde gerçekleştireceğine inandığımız için hocamızı tercih ettik. Kendisi çok mütevazi ve düzgün bir kişilik. Amacımız tabi ki dört maçın dördünü de kazanmak ancak şuan için 9 puan bizim için yeterli görünüyor. Benim istediğim nasıl ki biz çıkıp koç gibi mücadelemizi verdiysek herkes de lig’in boyu kısalırken bu mücadeleyi en doğru şekilde tamamlasın. Fenerbahçe kulübü çok büyük bir camia başkanı bizimde Kulüpler Birliğinde başkanımız kendisi değer verdiğimiz saygı gösterdiğimiz bir isim. Onarı da burada misafir etmekten onur duyacağız. Ancak bizim için artık final maçı çıkacağız elimizden geleni yapacağız onlarda yapacaklar. Kazanan taraf biz olmak istiyoruz.

GÜNCEL BORÇ 298 MİLYON TL

İlk toplantımızda da açıklamıştım bizim toplam borcumuz 195 milyon Tl olarak aldığımız bir kulüp vardı. Ancak daha sonra yaptığımız hesaplamalar sonucunda borcun 310 milyon lira olduğunu gördük.

Ama bizim 35 milyon TL civarında ödeme yapmamıza rağmen şuan ki borç 295 milyon TL civarında. Bir gün yok ki geldiğimiz günden bu yana bir icra davası ile yeni gelen bir menajerlik dosyasıyla uğraşıyoruz.

Arkadaşlara soruyorum bu kulübün borcu 195 milyon TL açıklandı yani burada 100 milyonun üzerinde bir fark var bu fark UEFA ve CAS’ta yer alan davalarımız ile ilgili yaklaşık 80 milyon lira futbolcu giderlerimiz vardı onlar yer almıyordu. Dosyalardaki futbolcular ile ilgili yapılan sözleşmeler ek protokoller, bonuslar, menajerlik sözleşmelerinden doğan farklardan doğan bakiyelerdir. Biz ödediğimiz ve borçlandığımız her şeyi çıkıp şeffaf bir şekilde paylaşmak istiyoruz.

BORÇMATİK LİSTESİ YAYINLAYACAĞIZ

Kim ne öğrenmek istiyorsa gelip öğrenebilir hatta bunun için borçmatik mantığında bir sistem kurarak aylık olarak gelir gider tablomuzu da yayınlayacağız. Biz bu lig’de kalıcı olarak bu işi başarırsak sezon sonu ödememiz gereken fatura olan 300 milyon civarındaki borcun üçte birini ödeyeceğiz. Ancak öncelikle bu ligde kalıcı olmak zorundayız aksi bir durumda üzerimizde kalacak yük çok büyük bir yük biz bunları bilerek buraya geldik ancak farklı bir durum olursa ödemekte çok zorlanırız. Şu an tüm motivasyonumuz ve çabamızı burada tutunmak kalıcı olmak için veriyoruz.

4,3 MİLYON GELİRİ ELDE ETTİK

Gelir getirici projeler hakkında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ligin sonu olmasına rağmen 4 milyon 329 bin tl reklam ve sponsorluk geliri elde ettik. Store mağazamız dan 1 milyon 330 bin TL’lik satış yaptık şuan 4,5 milyon borcumuz var.

Şuan mağazamızda 6 bin adet formamız var buradan herkese sesleniyorum lütfen forma satın alın. Biliyorsunuz 2828 üyelik kampanyası başlattık şuan güncel sayımız 120 bu sayı çok az daha fazla ilgi gösterilmesini bekliyorum.

Belediye başkanımız ile de görüştük 500 adet üyelik sözü var ayrıca ilçe belediyelerimiz ile de görüşüyorum kulübümüze gelir elde getirecek her türlü girişimde bulunmamız lazım.

BİLET GELİRLERİN BİZİM İÇİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Bu hafta oynayacağımız maçın biletleri konusunda eleştiriliyoruz. Biz yönetim kurulu olarak bilet fiyatlarımızı son iki maçta 28 TL olarak belirledik 20 yaşa altı kadın ve tüm çocuklarımıza ücretsiz yaptık. Bu maçta da farklı bir bilet politikası izledik.

Yeni fiyat politikamızdan dolayı rakip takım taraftarlarıda bizi eleştiriyorlar ancak biz Anadolu kulübüyüz ekonomisi zayıf bir kulübüz. Bizim bu maçlardan elde ettiğimiz gelirler önemli bir yer tutuyor. Buradan rakip takım taraftarlarımıza da sesleniyorum biz futbolun içinde olan her şeyi ok seviyoruz. Ancak kalıcı gelirlerimiz olmayışını da göz önünde bulundurursak bu bilet gelirlerin bizim için önemi çok büyük.

Bizim taraftarlarımzı için ise şunu belirtmek istemiyorum zaten Sivasspor ve Başakşehir maçlarına gelen taraftarlarımıza %50 indirim uyguladık. Dışarıda yönetim kurulu üyelerimizin ne yaptığına ilişkin sorular görüyorum. Yöneticilerimiz bu güne kadar 14 milyon 863 TL’lik bir kaynak sağladılar.

ŞEHRİN DİNAMİKLERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Göreve geldiğimiz günden bu güne 35 milyon 516 bin 960 Tl ödeme gerçekleştirdik. Bunu dile getirmek benim için büyük üzüntü verici bir durum. Bizim görevimiz zaten bu kulübe kaynak sağlamaktır. Biz elimizden gelen her şeyi maddi manevi sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda şehrin büyüklerinden, dinamiklerinden, halkımızdan destek bekliyoruz.

BEN BURADAYIM ARKADAŞLAR

Şunu belirtmek istiyorum ben buradayım arkadaşlar ben nasıl hayatımın 52 yılında buradaysam Allah’ım ban ömür verdiği sürece bende her zaman Giresunspor’un yanında olacağım. Bu kulübün Başkanı olabilirim yöneticisi, bürokratı olabilirim. Personeli olabilirim hiç önemli değil bende gerçek Giresunspor’lular gibi bu kulübün her zaman yanında olacağız.

Biz işimizi yağacağız kimsenin görmediği yerlerde de bizler işimizi zevkle, hevesle, çalışkanlıkla yapıyoruz. Sonuç ne olursa olsun biz sadece işimizi yapacağız.

BU LİG DE KALACAĞIZ

Biz Allah’ın izniyle bu ligde kalacağız. Ve bahsettiğimiz borcun yarısını da bu yıl ödeyeceğiz. Maalesef transfer tahtamız kapalı sebeplerini hepimiz artık biliyoruz. Eğer bu Pyerre davasını çözebilirsek çok rahatlayacağız. Bununla bilirlikte bir de Esat Mala konusu var. Yeni gelen dosyaya göre 180 bin 415 Euro borcumuz bulunuyor. Eğer bunu ödeyemezsek 3. Dönem transfer yasağı ile karşı karşıya kalacağız.

FIFA dosyalarında yer alan Geçmiş dönem futbolcu borçlarını ödeyebilirsek elimiz çok rahatlayacak. Ve onlara giderek şunu söyleyeceğiz “ Biz size geldik böyle bir yönetimiz. Geldiğimizden bu yana ödemelerimizi gerçekleştirdik. Niyetimiz budur. Tüm bu süreçler ile iliği size bir ödeme planı sunalım, sizde lütfen bizi transfer yasamızı kaldırın ya da ileri bir tarihe atın.” Bunun yaşanmış örnekleri bulunuyor. Daha önce örnek teşkil eden tüm davaları inceliyoruz. Bu durumu nasıl çözebiliriz ilmek ilmek araştırıyoruz.

Bazı farklı konularda var örneğin Umut Nayir’in geçen sezon Eyüpspor’a nasıl gittiğini paranın nasıl geldiğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Kulüp kayıtlarında bunun karşılığı yok. Nerede bu çocuktan gelen transfer parası. Sergen; fesihi dendi ve satıldı. Bizim kulübümüze gelen bir para yok nerede bu paralar. Ben savcı hakim değilim. Ben bu Giresunspor kulübünün başkanıyım ama yok arkadaşlar.

 

BEN KEFENİMİ GİYDİM

Kulübümüzde bir sürü hukuki davalar var. Geçmiş dönemi kapsayan denetleme süreci ile ilgili bir sürü sıkıntılar var. Bu kulüpte oluşan çarpık yapıyı düzelteceğim. Ben kefenimi giydim arkadaşlar. Ben bu takım için burayı düzeltmek için elimden ne geliyorsa yapacağım. Ben bu kulübe gelirken beni kimse işaret edip gelmedim. Ben yolsuzluklara, usulsüzlüklere, kulüpte yapılan her türlü hatanın karşısında olacağım. Ben Giresun’un, Giresunspor’un çocuğuyum. Konuyla ilgili savcılık, kanun neyse ona bakacak. Burada ne yanlışmış ne doğruymuş, vefalı kimmiş vefasız kimmiş göreceğiz. Ben borç şu kadar çıkarsa üzerini ödeyeceğim deyip buna cevap vermeyenlerden değilim. Ben bu kulübün 1 lirasını dahi hiç kimseye yedirmem herkes bundan emin olsun.

Benim karşıma hiç kimse Nahid Yamak usulsüz bir iş yaptı diyerek gelemez. Biz burayı biliyoruz arkadaşlar bize güvenin. Biz dürüstler ile beraber, Giresunspor otobüsünü deplasmanda gördüğünde tüyleri diken diken olan insanlarla devam edeceğiz.

 

ALT YAPIMIZI A TAKIMIMIZ KADAR ÖNEMSİYORUZ

Alt yapı ve Futbol Akademimiz konusunda Cengiz Demir hocamızı Koordinatör olarak görevlendirdik.

TFF ve belediye ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Belediyeye ait olan Etbaşoğlu’ndaki alanda yeni sahalar kazandırarak Alt yapımızın kullanımına sunmayı hedefliyoruz. Bunun dışında 1000 sporculu bir futbol akademisi oluşturmayı da planlıyoruz.

TFF’nin de vereceği ödenekler ile birlikte bu tesisleri Giresunspor’umuza kazandırmamız lazım. Bizim Alt yapıya yoğunlaşmaktan başka hiçbir çıkışımız yok. Çünkü Alt yapımıza A takımımız kadar önemsiyoruz.

 

GERÇEKTEN BEKLEMEDİĞİMİZ BİR SENARYOYLA KARŞILAŞTIK

Bizim şunları iyi yapmamız lazım, Bu ligdeki savaşımızı iyi sonuçlandırmamız lazım, mevcut sözleşmesi biten oyunculardan devam edebilecekler ile devam etmemiz lazım.

Gemi limana yanaştığında FIFA’daki dosyalara bakmamız lazım. Ve tüm bu süreci yıl sonuna kadar çözmemiz lazım. Arkadaşlar gerçekten beklemediğimiz bir senaryoyla karşılaştık. Bekliyordum ancak bu kadar farklı konuların gelebileceğini beklemiyordum.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.