Giresun Spor Gazete

Genç dağcılar Verçenik’e tırmandı!

Giresunlu genç dağcılardan Cemre Demiröz, iki arkadaşı ile birlikte Türkiye’nin en zor dağlarından biri olan 3 bin 711 metrelik Verçenik Dağı’na kış tırmanışı gerçekleştirdi.

Genç dağcılar Verçenik’e tırmandı!
26 Şubat 2024 - 8:30

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Çatköyü’ne çıkan ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği gönüllüsü Cemre Demiröz ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü sporcuları olan Fatih Yılmaz ve Mustafa Kemal Karabulut, 11 kilometre yürüyerek Orta Yayla mevkine gelerek ilk kampını kurdu.

İkinci gün Orta Yayladan hareket eden ekip, 8 kilometre sonra Verçenik Yaylası’na çıkıp burada bir süre mola verdikten sonra 4 kilometre daha yürüyerek 3 bin metrede bulunan Kapılı Göller bölgesinde ikinci kampını kurdu.

Sabaha karşı zirve için tırmanışa başlayan ekip, kar, buz ve kaya tırmanışı şeklindeki rotayı başarılı bir şekilde tamamlayarak 12 saat sonra zirveye ulaştılar.

Giresunlu dağcılarda Cemre Demiröz, ekip olarak başarılı bir tırmanış gerçekleştirdiklerini belirterek, Verçenik Dağı’na 2009 yılından beri hiç kış tırmanışı yapılmadığını, sadece 4 ekibin başarılı tırmanış yaptığını ve kendilerinin 5. ekip olmasından gurur duyduğunu dile getirdi.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.