Giresun Spor Gazete

Çok büyüksün Giresunspor

Sevincimiz de hüznümüz de seninle…

Çok büyüksün Giresunspor
30 Aralık 2022 - 8:43

Önce İstanbulspor’u sonra da Fenerbahçe’yi mağlup ederek, Hatay ile de berabere kalan Çotanaklar’ın son kurbanı Gaziantep FK oldu.

Spor Toto Süper Lig 16. Hafta maçında Bitexen Giresunspor, 6 puan değerindeki maçta Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2 golle devirmesini bildi. Son dakikaya kadar büyük heyecana sahne olan karşılaşmada Çotanaklar’a galibiyeti getiren golleri Sergio ve Bajic kaydetti.

Sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Yeşil Beyazlılar, ilk yarıyı 24’te Sergio’nun attığı golle önde girdi. Konuk takım 51’de Veliu’nun sayısıyla skoru eşitledi ama son sözü 90+5’te Bajic söyledi.

Çotanaklar bu sonuçla puanını 19’a yükseltirken, son haftalardaki istikrarlı çıkışını da sürdürmüş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

  1. dakikada Bitexen Giresunspor’un sol kanattan geliştirdiği atakta Alper Uludağ’ın ortasında ceza sahası içerisinde Sergio’nun gelişine sert vuruşunda, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 1-0
  2. dakikada Hanousek’in ceza sahasına yaptığı ortada Kitsiou boş pozisyonda topla buluştu. Bu oyuncunun vuruşunda, top kaleci Onurcan Piri’den döndü.

45+1. dakikada Sergio’nun defansın arkasına attığı pasta Borja Sainz topu kontrol etti ve ceza sahasına girdi. Kaleci Günay Güvenç ile karşı karşıya kalan Borja Sainz’in vuruşunda top yandan auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Giresunspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

GOL | 51. dakikada Furkan Soyalp’ın savunma arkasına attığı topta kaleciyle karşı karşıya kalan Valmir Veliu, yaptığı vuruşla Gaziantep FK’ya beraberliği getirdi: 1-1.

  1. dakikada sol kanattan pası alan Savicevic çaprazdan vuruşunu yaptı, kaleci Günay topu uzanarak kornere çeldi.

GOL | 90+5. dakikada sol kanada atılan uzun topu kontrol eden Serginho, ceza sahası içinde rakibinden kurtularak ortasını yaptı ve Riad Bajic, altı pas üzerinde yaptığı dokunuşla takımını öne geçirdi: 2-1.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.