Giresun Spor Gazete

Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü farkındalık yaratıyor

Bulancak’ta kurulan Bozatlıoğlu Atlı spor kulübün farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü farkındalık yaratıyor
10 Kasım 2023 - 7:28

Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında kulübe ait atlar ile kurucuları Özdemir Bozatlıoğlu ile birlikte tören seremonisine katılan kulüp sporcuları büyük alkış aldı.

Gazetemize açıklamada bulunan Özdemir Bozatlıoğlu, “2015 yılında Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü kurduk. 7 yıldır 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Bulancak’ta atlı yürüyüşle kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde öğrencilerimiz ve 10 at ile törenlere iştirak ettik” dedi.

Bozatlıoğlu, Türkiye’de ve Karadeniz Bölgesi’nde gençlerin uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için gayretle ve yeni projelerle spor alanları oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Bozatlıoğlu, “Gençlerimizi uyuşturucudan korumanın tek yolu spor yaptırmaktır. Spor yapan gençlerde suç oranı minimum seviyededir. Bundan dolayı bizde gördüğümüz şekilde Giresun’da ve Karadeniz’de gördüğümüz en büyük eksikler arasında olan ata sporumuz olan at biniciliğini Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü adı altında kurdum. Karadeniz bölgesinde Samsun ili hariç başka bir binicilik kulübü yok. Bundan dolayı bizim ana hedefimiz öncelikli olarak Giresun’da binicilik sporunu geliştirmek ve binici yetiştirmektir” ifadelerine yer verdi.

Çocukların ve gençlerin beden ve ruh sağlığı açısından ata binmenin çok faydalı olduğunu ve bunun bilimsel olarak da kanıtlanmış olduğunu vurgulayan Bozatlıoğlu “Ata binenler kendilerinden emin, öz güveni yüksek, sağlıklı kişiler olarak toplumda yerlerini almaktalar. Elimizden gelen bütün çabayı gençlerimize ve ilimize vermekteyiz” şeklinde konuştu.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.