Giresun Spor Gazete

Basın Sözcüsü Ekiz’den itiraf gibi açıklama!

Basın Sözcüsü Emrullah Ekiz’in, üç puan silinmesiyle alakalı yaptığı açıklama skandallarla dolu. Ekiz, vergi ve sigorta borcunu ödeyemedikleri için puanın silindiğini açıklaması camiayı ayağa kaldırdı. Camia, “Zaten yapılandırmada olan vergi ve sigorta borcunu bile ödeyemeyecektiniz orada ne işiniz var?” diye sordu.

Basın Sözcüsü Ekiz’den itiraf gibi açıklama!
08 Aralık 2023 - 8:38

Ekiz’in açıklaması şu şekildeydi: “Bu eksikliklerin yanında kulübümüz geçmiş döneme ait olan ve toplamı 98 Milyon TL olan vergi ve SGK borçlarına yönelik yükümlülüklerini de yerine getirememiştir. Bu nedenlerle de talimatın aradığı koşullar yerine getirilemediğinden ulusal kulüp lisansı başvurumuz reddedilmiş ve kulübümüze 3 puan silme cezası verilmiştir.

Kulübümüzden geçmiş dönemlere yönelik alacaklı olan tüm oyuncu ve kulüplerle borçlarımızın yapılandırılmak suretiyle ödenmesine yönelik görüşmelerimiz yoğun şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda özellikle yabancı para cinsinden alacaklı olan alacaklılarla yapılan görüşmelerde belirli ölçüde ilerlemeler de sağlanmıştır.

Bu çerçevede söz konusu görüşmelerimizin devam ettiğini ve bu görüşmelerin neticelendirilmesi için belli bir süreye ihtiyacımız olduğunu, tarafımıza ek süre verilmesini ceza kararı öncesinde TFF’ye iletmiş olmamıza rağmen bu talebimiz kabul görmemiştir. Taraftarlarımızın bilgilerine saygı ile sunarız.”

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.