Giresun Spor Gazete

Alperen Şengün, Türk Basketbol tarihine geçti!

07 Mart 2024 - 9:49
Alperen Şengün, Türk Basketbol tarihine geçti!

21 yaşındaki milli basketbolcu, 45 sayı, 16 ribaunt, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blokla kariyer rekorunu yenileyerek NBA’de fırtınalar estirdi.

Şengün, Türk basketbol tarihinde bir maçta en çok sayı atan oyuncu unvanını da elde ederek ismini altın harflerle yazdırdı. Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu’nun ardından 45 sayıyla zirveye yerleşti.

Ayrıca, 45 sayı, 15 ribaunt ve 5 top çalma istatistiklerine ulaşan beşinci oyuncu olarak şanlı bir gruba katıldı. Anthony Davis, Joel Embiid, James Harden ve John Drew gibi isimlerin arasına adını yazdıran Şengün, aynı zamanda bu başarıyı elde eden en genç isim olarak da tarihe geçti.

Rockets’taki diğer performanslar da dikkat çekiciydi. Jalen Green 23 sayı ve 3 asistle parladı, Fred VanVleet 21 sayı ve 10 asistle destek verdi, Cam Whitmore ise 19 sayı ve 8 ribauntla katkı sağladı.

Rakip Spurs’ten ise Devin Vassell’in 22 sayı ve 8 ribauntu, Malachi Branham’ın 20 sayı ve Keldon Johnson’ın 18 sayı ve 6 ribauntuyla maça damga vuran isimler oldular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.