Giresunspor ve Bulancakspor lige veda ediyor

TFF 3. Lig’de sezonun son haftasında Giresun temsilcileri sahaya son kez çıkıyor. Giresunspor ve 1926 Bulancakspor, profesyonel liglere aynı gün veda edecek.

Giresunspor ve Bulancakspor lige veda ediyor
Yayınlama: 17.04.2026
Düzenleme: 17.04.2026 10:03
2
A+
A-

TFF 3. Lig’de 2025-2026 sezonu, Cumartesi günü oynanacak 30. hafta karşılaşmalarıyla sona eriyor. Giresun futbolu için tarihi bir gün yaşanırken, temsilcilerimiz Giresunspor ve 1926 Bulancakspor matematiksel olarak kesinleşen küme düşmenin ardından son kez profesyonel lig maçlarına çıkacak.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı programa göre tüm karşılaşmalar aynı gün saat 14.00’te başlayacak. Giresunspor, Çotanak Spor Kompleksi’nde Karabük İdmanyurdu Spor’u konuk ederken, 1926 Bulancakspor ise deplasmanda Artvin Hopaspor ile karşı karşıya gelecek.

GİRESUNSPOR İÇİN TARİHİ KIRILMA

1967 yılında kurulan ve Türk futbolunun köklü kulüplerinden biri olan Giresunspor, tarihinde ilk kez amatör kümeye düşmenin acısını yaşıyor. Yeşil-beyazlı ekip, yarım asrı aşan profesyonel lig serüvenine bu maçla birlikte nokta koyacak.

İlk maçta rakibini deplasmanda 2-0 mağlup eden Giresunspor, taraftarı önünde oynayacağı son karşılaşmayı galibiyetle tamamlayarak veda etmek istiyor.

BULANCAKSPOR’DA 100. YIL HÜSRANI

1926 Bulancakspor ise kulübün 100. yılında yaşadığı bu düşüşle büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Geçtiğimiz sezon şampiyonluk sevinci yaşayan ekip, bu sezon ligde kalmayı başaramadı.

Deplasmanda Artvin Hopaspor ile karşılaşacak olan Bulancak temsilcisi, sezonun ilk maçında sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

TÜM MAÇLAR AYNI SAATTE

Ligin kader haftasında oynanacak tüm karşılaşmalar Cumartesi günü saat 14.00’te başlayacak. İşte 30. hafta programı:

Giresunspor – Karabük İdmanyurdu Spor
Artvin Hopaspor – 1926 Bulancakspor
Tokat Belediyespor – Düzcespor
Fatsa Belediyespor – Çayeli Spor
52 Orduspor – Zonguldakspor
Pazarspor – Amasyaspor
KDZ. Ereğli Belediyespor – Orduspor 1967
Sebat Gençlikspor – Yozgat Bozokspor

Giresun futbolu için büyük bir kırılma olarak görülen bu tablo, şehirde derin bir üzüntüye neden oldu.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.