Giresunspor, TFF 3. Lig’in 23. haftasında Fatsa Belediyespor karşısında sahadan golsüz ayrıldı. Ancak karşılaşmaya damga vuran isim futbolcular değil, hakem kararları oldu. Çotanaklar iki kritik penaltı pozisyonunda düdük bekledi, sonuç değişmedi.
TFF 3. Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Giresunspor, sahasında play-off hattındaki Fatsa Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Mücadelenin ardından ise en çok konuşulan konu hakem Serkan Gürbüz’ün kararları oldu. Yeşil beyazlılar, iki net pozisyonda penaltı verilmemesine tepki gösterdi.
İLK YARIDA KRİTİK POZİSYON
Karşılaşmaya hızlı başlayan Fatsa Belediyespor, ilk 20 dakikada baskılı bir oyun ortaya koydu. Ancak dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolünü eline alan Giresunspor, devrenin son bölümünde rakip kalede etkili oldu.
40.dakikada Mehmet Alaaddinoğlu’nun kafa vuruşunda topun Fatsa savunmasının eline çarpması üzerine tüm tribünler penaltı bekledi. Hakem Serkan Gürbüz’ün “devam” kararı vermesi hem saha içinde hem de tribünlerde büyük tepkiye yol açtı.
İKİNCİ YARIDA TEPKİLER ARTTI
İkinci yarıda tempo düşmedi. 71. dakikada Mehmet Alaaddinoğlu’nun ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Talha Enes, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Giresunspor cephesi bir kez daha penaltı bekledi. Ancak hakem yine oyunu sürdürdü.
Bu karar sonrası teknik heyet ve futbolcular uzun süre itiraz etti. Tribünlerde ise “hakem kararları sonucu etkiledi” yorumları yükseldi.
Maçın kalan bölümünde iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve mücadele 0-0 sona erdi.