Giresun Spor Gazete

30 maçtan sonra profesyonelliğe geçti

Karadeniz fırtınası Çağlar Genç profesyonel oldu

30 maçtan sonra profesyonelliğe geçti
06 Aralık 2023 - 8:18

İSLAM KARA / OSNABRÜCK

ALMANYA’nın Osnabrück kentinde oturan  Giresun/Keşaplı Çağlar Genç (33) isimli boksör, 30 maç süren amatörlük macerasından sonra, profesyonel olmaya karar verdi.

HEDEF İYİ BİR BAŞLANGIÇ

9 Aralık Cumartesi günü Wiesbaden’de ilk kez profesyonel olarak ringe çıkacak olan Çağlar Genç: „amatör olarak hiç mağlup olmadan 30 maç kazandım. Bunların çoğunluğu nakavt. Bu yüzden bana ‘Karadeniz fırtınası’ lakabını taktılar.  Almanya’da defalarca eyalet ve turnuva şampiyonluklarım var. Artık profesyonel olmanın zamanı geldi diye düşündüm. Alman Profesyonel Boks Federasyonu (BDB) bünyesinde 9 Aralık Cumartesi günü 86-90 kiloda Makedonyalı rakibimle karşılaşacağım. İlk maçımı yine nakavtla kazanarak profesyonelliğe iyi bir başlangıç yapmak istiyorum. Almanya’daki boksseverlerin 9 Aralık’ta beni Wiesbaden’de yalnız bırakmamalarını rica ediyorum“ dedi.

DANIŞMAN ERTAN ŞEN

Çağlar Genç profesyonelliğe ilk adımını atarken yanındaki en büyük destekçisi ve aynı zamanda danışmanı olan iş insanı Ertan Şen: „gençlik yıllarımda ben de uzak doğu sporuyla uğraştım. Bu yüzden boksa yabancı değilim. Çağlar gibi ben de Giresunluyum. Bu gençler bizim gençlerimiz. Onlara maddi ve manevi olarak sahip çıkmalıyız. Ben de bunu yapıyorum. Ayrıca Çağlar’da çok büyük bir kapasite var. İlk maçımızı nakavtla kazanmayı hedefledik“ dedi.

ÇAĞLAR GENÇ KİMDİR?

9 Aralık’ta profesyonel olarak ringe çıkacak olan 33 yaşındaki Çağlar Genç, Giresun’un Keşap ilçesine bağlı Güney Köyünden. Ancak kendisi doğma büyüme Osnabrück’lü. Lojistik mesleğini yapan başarılı sporcu boksa 14 yaşında başladı. Toplam 30 maç yaptı ve hepsini de kazandı.

MAÇ NEREDE?

Çağlar Genç, 9 Aralık Cumartesi günü  saat 15’te Almanya’nın Hessen Eyaletinin Başkenti olan Wiesbaden’deki Weihnachtscirkus, Bleichwiesenstrasse’deki Gibber Kerb’de ringe çıkacak.

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.