Giresun Spor Gazete

Sporcularımız Bulancak’ı gururlandırdı

Boğaziçi yarışında Giresunlu sporcularımızdan büyük başarı

Sporcularımız Bulancak’ı gururlandırdı
27 Ağustos 2024 - 8:42

36’ncı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen 2800’den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Bu prestijli etkinlikte Bulancak Belediyemizi temsil eden sporcularımız, sergiledikleri üstün performansla ilçemizi gururlandırdı.

DERİN GÜLEN VE SUDE DİLA ÇAMUROĞLU’NUN BAŞARISI
Giresunlu sporcularımızdan Derin Gülen, 6500 metrelik boğaz yarışını 56:18 süreyle tamamlayarak 14-18 yaş kategorisinde 23. sırada yer aldı. Diğer bir başarılı sporcumuz Sude Dila Çamuroğlu ise aynı mesafeyi 55:00 sürede yüzerek 19-24 yaş kategorisinde 9. sırayı elde etti. Her iki sporcu da yarış boyunca gösterdikleri azim ve kararlılıkla büyük takdir topladı.

SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ
Yarışmanın startını veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sporun birleştirici gücüne dikkat çekerken, Boğaziçi’nin büyüleyici manzarasında gerçekleştirilen bu yarışmanın önemine vurgu yaptı. Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ise sporcularımızın bu başarısından duyduğu gururu dile getirerek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözüyle spora verdiği önemi bir kez daha hatırladık. Sporcularımız, ilçemizi ve Giresun’u en iyi şekilde temsil etti. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Tüm hakları ATAK AJANS'a aittir.