Houston Rockets ile 185 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı

Houston Rockets’ın pivotu Alperen Şengün, beş yıllığına 185 milyon dolarlık dev bir sözleşmeye imza attı.

Houston Rockets ile 185 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.10.2024
2
A+
A-

Şengün’ün menajerleri yaptıkları açıklamada bu anlaşmanın detaylarını paylaştı. Sözleşmede son yıl için oyuncu opsiyonu da bulunuyor.

SÖZLEŞME SÜRESİ DOLMADAN ANLAŞMA

Anlaşma, NBA’de çaylak uzatma süresinin dolmasına dakikalar kala gerçekleşti. Alperen Şengün, Luka Doncic ve Trae Young’dan sonra beş yıllık çaylak uzatması imzalayıp oyuncu opsiyonuna sahip olan ilk oyuncu oldu.

ALL-STAR ADAYI ŞENGÜN’ÜN BAŞARILARI

22 yaşındaki Şengün, geçtiğimiz sezon Houston Rockets formasıyla maç başına ortalama 21,3 sayı, 9,3 ribaund ve 5 asist ortalamaları yakalayarak All-Star adayı haline geldi. Ayrıca En Çok Gelişen Oyuncu oylamasında üçüncü sırada yer aldı. Sezonu ayak bileği sakatlığı nedeniyle yarıda bırakmasına rağmen, bu istatistikleri yakalayan altı oyuncudan biri oldu.

2021 NBA DRAFT’INDA 16. SIRADAN SEÇİLMİŞTİ

Alperen Şengün, 2021 NBA Draft’ında Oklahoma City Thunder tarafından 16. sıradan seçilmişti. Bu seçim, Kemba Walker’ın OKC’ye gönderildiği ve Al Horford’un Boston Celtics’e geçtiği takasın bir parçasıydı. Ancak, Şengün draft sonrası Houston Rockets’a yönlendirildi.

ROCKETS’TA UZUN VADELİ GARANTİ

Şengün, kısa süre önce üç yıllığı 106 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atan Jalen Green ile birlikte Rockets’ın uzun vadeli planlarında yer alan 2021 draft sınıfı oyuncularından biri haline geldi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.